Konsert i Betaniakyrkan med Bengt Johansson och Viktor Olofsson – 10 mars 19:30

Bengt Johansson, välkänd kristen artist och sångförfattare. Hans röst, musik och stora sångskatt har gett honom en stor publik över hela Sverige och Norden.

Rötterna finns både i rock, country, blues och folkmusik men hans tonspråk är ändå eget. Texterna är poetiska och berättande, ofta med inspiration från Psaltaren men även reflexioner över livet och skapelsens skönhet.

Bengt Johansson har en omfattande skivproduktion bakom sig (21 CD) och hans musik spelas ofta på radio, nu senast sångerna: ”Jag kan se en bit av vägen” och ”Himlen över oss”.

Bengt har prisats vid ett flertal tillfällen för sin gärning som musiker och sångförfattare. Nu senast som mottagare av ”Läsarsångstipendiet” som han mottog av talmannen Andreas Norlén på Stadsfesten i Linköping den 27/8, 2022

Den aktuella konsertturnén gör Bengt tillsammans med den Göteborgsbaserade gitarristen och producenten Viktor Olofsson. ”Viktor är en fantastisk musiker och människa. Att få spela ihop med honom är en stor förmån. Hans lyhördhet och musikalitet får mina sånger att växa”, säger Bengt.

En konsertkväll med mycket värme, spelglädje och delaktighet utlovas

Bengt Johansson, gitarr, elgitarr, sång

Viktor Olofsson, gitarr, elgitarr, mandolin, sång