Vårinsamling 2020

Hej alla Betaniavänner!

Det har blivit maj månad och även om blommorna blommar och vårsolen lyser är mycket annorlunda än det brukar vara.

Som de flesta av er vet brukar vi under månaden ha en “Vårinsamling” som en extra ekonomisk insats för att samla in medel för att kunna bedriva vår verksamhet och se vår vision gå i uppfyllelse: Att göra Jesus känd för dem vi möter, och att få se människor och samhällen förvandlade av Honom!

Vårinsamlingen är viktig. Ganska många “extra kronor” brukar komma in varje vår och vi har gemensamt beslutat om en ganska stor gåvomedelsbudget vid årsmötet. Här fyller vårinsamlingen en viktig funktion.

Detta år, då Coronaviruset ställer till det så för våra fysiska samlingar, har styrelsen beslutat att göra lite annorlunda än tidigare år. Vi vill satsa på en insamling i samband med en fest! Denna fest vill vi hålla då omständigheterna åter möjliggör samvaro som känns säker och trygg för alla. Detta kanske blir i samband med en sensommardag då vi grillar tillsammans, eller en fest i kyrksalen med öppna dörrar, knytkalas, musik och tårtbuffé?

De ekonomiska medlen behövs som sagt. En stor andel av gåvomedlen kommer in via autogiro, men givandet via framför allt Swish vid gudstjänst är också mycket viktiga. Vi vill därför uppmuntra dig som följer gudstjänster via web (Instagram, Facebook etc), TV och annat att fortsätta ge kollekt via Swish vid dessa tillfällen. Vill du ge ett bidrag till “Vårinsamlingen” redan nu går det naturligtvis bra. Skriv bara “vårinsamling” i samband med gåva, så kan vår kassör notera och summera dessa gåvor inför den fest vi hoppas inte dröjer allt för länge.

Gud välsigne dig, som delar med dig till andra av det du fått anförtrott av Levande Gud, alltings skapare och Herre!

Styrelsen genom

Andreas Dankel, föreningsordförande

Styrelsens ansvarsuppgifter 2020

Nu har den nya styrelsen arbetat tillsammans några månader vilket känns väldigt roligt. Nu har vi även organiserat oss. På bilden kan du se vem som har ansvar för vilket område. Är det något du undrar över, gärna vill hjälpa till eller dyl, tveka inte att höra av dig till någon utav oss.

Betaniakyrkan i Cornonatider

Att inte träffas i kyrkan och dela gemenskapen med varandra känns väldigt konstigt. För att ändå kunna vara delaktig och uppdaterad på vad som händer kan ni följa arbetet i kyrkan via olika sociala medier.

På tisdagar och onsdagar 8.30-9.00 kan du vara med på Betaniakyrkans morgonböner. Vi livesänder då dessa via vårt Instagram-konto! Varmt välkommen att ta del i bönen.

För er som inte har Instagram kan ni ta del av allt via vår hemsida. Klicka på rutan för Istagram och ta del av dagens bibelord, betraktelser och filmer kring vad som händer i kyrkan.

Titta gärna även in på Betaniakyrkans blogg och även lyssna på vår Podcast.

Predikningar från söndagsgudstjänsterna hittar ni också på hemsidan under fliken Betania TV.

Den 1 juni har vi vårt nästa möte. Om du har något du vill framför eller fråga kan du höra av dig på styrelsen@betaniakyrkan.com

Vi önskar dig allt gott och Guds välsignelse!

Betaniakyrkans styrelse