Kyrkoåret

112 av 22 delar

I denna kategori lägger vi ut de predikningar som ingår i kyrkoårets vanliga teman. Det kan vara olika talare som förekommer.

Ett nådens år

av

1 söndagen i advent predikar Jonas Nordén om åsnan som Jesus red in på i Jerusalem. Att Jesus valde just en åsna att rida på visar oss fyra viktiga saker: att Jesus uppfyllde skrifterna, att Jesus kom i renhet, att Jesus kom i ringhet och att Jesus kom för att lida i vårt ställe.

Frälsningen

av

Jonas Nordén predikar om Frälsningen, Jesus som världens ljus. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Vandra i ljuset medan ni har ljuset. Idag är Bibeln vårt klarast lysande ljus, som visar oss vägen hem.

Medmänniskan

av

Jonas Nordén predikar om Kallelseläran, en av de saker som vände upp och ned på 1500-talets kyrka och som fortfarande är viktig. Du kan leva i Guds kallelse mitt i din vardag. Var du än är, vad du än gör.

Påskens vittnen

Mikael Göth predikar på 2 söndagen i påsk, om ”Påskens vittnen”