Kyrkoåret

112 av 26 delar

I denna kategori lägger vi ut de predikningar som ingår i kyrkoårets vanliga teman. Det kan vara olika talare som förekommer.

Livets bröd

av

Robert Södertun predikar över temat Livets bröd. Jesus är både den som förser oss med det vi behöver och den som kan använda det lilla vi har till att göra stora saker!

Jesus skapar tro

av

Jonas Nordén predikar om kraften i Guds ord. Ett enda ord från Jesus räcker! Det har makt att förändra allt! Det kan skapa nytt liv, ge förlåtelse, komma med helande, upprättelse och nytt hopp. Bli därför kvar i Hans ord!

Ett nådens år

av

1 söndagen i advent predikar Jonas Nordén om åsnan som Jesus red in på i Jerusalem. Att Jesus valde just en åsna att rida på visar oss fyra viktiga saker: att Jesus uppfyllde skrifterna, att Jesus kom i renhet, att Jesus kom i ringhet och att Jesus kom för att lida i vårt ställe.

Frälsningen

av

Jonas Nordén predikar om Frälsningen, Jesus som världens ljus. Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Vandra i ljuset medan ni har ljuset. Idag är Bibeln vårt klarast lysande ljus, som visar oss vägen hem.

Medmänniskan

av

Jonas Nordén predikar om Kallelseläran, en av de saker som vände upp och ned på 1500-talets kyrka och som fortfarande är viktig. Du kan leva i Guds kallelse mitt i din vardag. Var du än är, vad du än gör.

Betaniakyrkan i Malmö