Advent och jul i Betania

Här kommer all information du behöver kring advent och jul i Betania

Första advent 1 decemberGudstjänst tillsammans med United i kyrkan. Det blir förmingel med glögg ca. 10.30 utanför kyrkan.

Andra advent 8 december
Per Svensson, kyrkoherde i Malmö, gästar oss och predikar i gudstjänsten.

Tredje advent 15 december
Efter gudstjänsten är det dags för den återkommande, trevliga och viktiga julauktionen i Betania.

I år får ni gärna bidra med

• Upplevelser
  • Julblommor
  • Bakverk & bröd
  • Sylt & saft
  • Julgodis
  • Julkaffe

Nytt för i år är att vi kommer att ha ett lotteri där vinsterna består av upplevelser tillsammans med kyrkans personal. Vi kommer även att ha ett barnlotteri till vilket vi behöver vinster.

Lämna gärna ditt bidrag i rummet innanför köket när du har möjlighet, det går också bra att lämna en stund före gudstjänsten den 15/12.

Skriv gärna i ett mail till Petter Ramsten: ramsten.petter@gmail.com eller Jakob Persson: jakob105@hotmail.com med vad du/ni tänker bidra med, så att vi kan planera auktionen. Tack för ditt/ert bidrag

Julafton 24 december

Kl.11.00 firar vi julgudstjänst och efteråt bjuds alla in till ett öppet julfirande kl.12.00-14.00. Varmt välkomna!

Filmkväll i Frälsningsarmén 4 december

Frälsningsarmén, tillsammans med Noomi, Hela Människan i Malmö, välkomnar Er till

filmvisning den 4 december kl 17.

Dokumentärfilmen Safe Havens är en del i Frälsningsarméns EU-projekt och skildrar

människohandels verklighet i Moldavien, Sverige, Rumänien, Holland, Polen, Ukraina och

England. Filmen skapar medvetenhet kring hur människohandeln och människors utsatthet hänger ihop med våra värderingar och levnadsvanor, och vill väcka frågor kring det nationella, lokala och individuella ansvaret, men även lösningarna för dessa frågor.

Kl 17 öppnas dörrarna med tillfälle att få lite tilltugg och dryck. Filmen börjar kl 17.30. Efter filmen följer ett panelsamtal där civila organisationer och

myndigheter medverkar, samt efterföljande mingel.

Meddela gärna innan den 29e november hur många som kommer så att vi kan planera

tilltugg. Anmälan till: safehavensmalmo@helamanniskan.se

Plats: Frälsningsarmén Malmö

Adress: Gråbrödersgatan 9, Malmö

Tid och datum: 4 december kl 17 – cirka 19

.

Föreningsmöte 8 december

Söndagen den 8 december efter gudstjänsten bjuder styrelsen i alla medlemmar till föreningsmöte. Där kommer vi att informera om förslag att utöka det diakonala arbetet genom att anställa diakon Rebecka Olson, till att börja med sex månader. Bakgrund till detta förslag hittar ni som bifogad fil i infomailet.

Fikaavgift

Som ni säket har sett har vårt fika blivit avgiftsfritt. Detta för att alla ska kunna känna sig välkomna att fika utan att behöva tänka på kostnaden. För oss som medlemmar i Betania finns det ändå möjlighet att ge en frivillig avgift på önskat belopp. Vid Swishbetalning märk gärna den med ”fika”.

Medlemsavgift

Enligt Ola Georgson, kassör, är det många medlemmar som har missat att betala medlemsavgiften för 2019 på 200 kr. Därför vill vi passa på att uppmana alla medlemmar att betala innan årets slut. Passa då även på att betala medlemsavgiften för 2020 som enligt årsmötet höjdes till 250 kr.

Kallelse till årsmöte 2020

I mailet hittar du kallelsen till årsmötet den 9 februari 2020. Motioner ska vara skickade till styrelsen senast 2 månader före årsmötet, alltså den 9 december. Skicka dem gärna via mail styrelsen@betaniakyrkan.com

Händer i januari

Ekumenisk gudstjänst 19 januari

För första gången någonsin firar kyrkor i Malmö en gemensam söndag-förmiddagsgudstjänst!

I St Johannes kyrka (vid Triangeln) kommer Peter Halldorf att predika och Gospel Company att leda sången.

Detta vill du inte missa!

Jazz-konsert i Betaniakyrkan

Lördagen den 25 januari blir det jazz i kyrkan. Två ungdomar som vuxit upp i Betaniakyrkan återvänder då med deras band Art of Blakey. Ebba Dankel och Orkar Nordqvist med vänner kommer att bjuda oss på en härlig musikafton. Boka in detta!

Art of Blaket är en nystartad jazzseptett som spelar och tolkar musik från ett av jazzhistoriens stortsa band, Art Blakey and the Jazz Messengers. Med stor respekt för musiken vill gruppen bjuda på svängig jazz i traditionella och nya arrangemang. Gruppen möttes på Skurups folkhögskola och har medlemmar från både Sverige och Danmark.

Medlemmar:

Olga Vestergård-sång

Iskar Nordqvist- trumoet

Nikolaj Nielsen- saxofon

Thomas Wandborg- gitarr

Ebba Dankel- piano

William Mannerland- bas

Erik Cappelin- trummor

Den 13 januari har vi vårt nästa möte. Om du har något du vill framför eller fråga kan du höra av dig på styrelsen@betaniakyrkan.com

Vi önskar dig allt gott och en välsignad jul- och nyårshelg!

Betaniakyrkans styrelse