Styrelseinfo mars 2019

Då har den nya styrelsen kommit igång med sitt arbete. I styrelsen ingår

Jakob Persson                      styrelseordförande
Robert Andersson              vice styrelseordförande
Sara Ahnlide                        sekreterare
Caroline von Röök              vice sekreterare
Mikaela Frilund                  styrelseledamot
Anders Jönsson                  styrelseledamot
Astrid Henriksson              styrelseledamot
Petter Ramsten                   styrelseledamot
Mona Öhman                      styrelseledamot
Jonas Nordén                      präst adjungerad
Andreas Dankel                  föreningsordförande adjungerad

Vi ber om Guds ledning inför 2019. Ni får gärna be för våra möten och alla beslut som kommer att fattas under året.

Nyheter i Betania!

Torsdagskvällar
Från och med första torsdagen i mars kommer Betaniakyrkan att ha Öppen kyrka på kvällstid. Med start klockan 18 inbjuder vi in till en bit mat, som följs av några olika samlingar vid ca 18.30. Man kan vara med på en Kvällsbibelskola som Jonas Nordén håller i, man kan vara med i ett språkcafé som Anton Flood ansvarar för, och man kan vara med i den traditionella Öppen kyrka-verksamheten. Hela kvällen avrundas klockan 20 med en enkel veckomässa för den som vill.

Lördagar
Från och med februari månad hyr Betaniakyrkan ut sina lokaler till två gudstjänstfirande gemenskaper. Den första är den armensk-ortodoxa församlingen i Malmö som firar gudstjänst en lördag i månaden i Betaniakyrkan. Den andra är Malmö Bethel Missionary Baptist Chruch som hyr in sig varje lördag eftermiddag, samt onsdags-kvällar. Så om ni märker av lite mer liv och rörelse i vår kyrkbyggnad så beror det nog på detta.

Salts årsmöte 30 mars

Denna vår har vi glädjen att vara värd för distriktets båda årsmöten. Den 30 mars inleder Salt i Sydsverige med att ha sitt årsmöte. Jakob Frilund är ansvarig från Betania. Det kommer att behövas en hel del hjälp under dagen så hör gärna av dig till Jakob om du har möjlighet att hjälpa till med något.

EFS i Sydsveriges årsmöte 27 april

I april är det sen dags för distriktets årsmöte. Även till detta tillfälle behöver vi hjälpas åt med en hel del praktiska saker. Hör av dig till någon i styrelsen om du har möjlighet att hjälpa till. Som vi nämnde på årsmötet behöver vi även ombud som ska representera Betania vid mötet. I dagsläget har vi fyra personer men det behövs fler.

Städmorgon

Den 6 april kl. 9.00 är det åter dags för städmorgon. Det finns väldigt många ställen i vår kyrka som är i stort behov av en ordentlig städning bl.a. köket. Om vi hjälps åt några timmar kan vi få en hel del gjort. Kl.11.00 serveras det brunch. Välkommen att kontakta Anders Jönsson om du har möjlighet att vara med en stund denna lördagsförmiddag.

EFS årsmöte 30 maj-2 juni

I år är det Örnsköldsvik som står värd för EFS årsmöte. Temat för i år är ”Först måste evangeliet förkunnas för alla folk”. Du kan läsa mer på hemsidan https://konferens.efs.nu/

Även till detta möte behöver vi ha några ombud som kan representera Betania. Hör av dig till styrelsen om du är sugen på att åka upp till Ö-vik i maj.

Den 25 mars har vi vårt nästa möte. Om du har något du vill framför eller fråga kan du höra av dig på styrelsen@betaniakyrkan.com

Vi önskar dig allt gott och Guds välsignelse!

Betaniakyrkans styrelse